Business Central økonomisystem

Ét intelligent forretningssystem, som samler det hele i skyen eller på egen server – Business Central

Hvad er Dynamics 365

Dynamics 365 er Microsofts navn for en samling af kendte forretningssystemer – f.eks. CRM, økonomi og service samlet under én ”paraply”. Tanken er at de forskellige systemer skal trække data fra den samme database.

Det skal gøre det nemmere, hurtigere og mere enkelt at arbejde og bruge data på tværs af systemerne.

Dynamics 365 Business Central

Hvad er Business Central

Business Central er en del af Dynamics 365. Business Central er økonomisystemet, bygget på den velkendte Dynamics NAV / Navision platform.

Hele tankegangen bag Dynamics 365 er, at du starter med de forretningssystemer og funktioner, du reelt har behov for. Efterfølgende kan du altid koble extensions eller Apps på din løsning, hvis der er funktioner eller løsninger, du mangler.

Business Central som cloudbaseret løsning – holder dig automatisk opdateret

Dynamics 365 er tænkt som en cloudbaseret løsning. Det betyder, at systemet opdateres løbende og automatisk, og sikrer at du ikke sidder med et gammelt forældet system.

Der er dog gjort plads til, at du kan køre Business Central på din egen server – on premises – hvis der er forhold, som ikke tillader, at du lægger din løsning i skyen.

Når en løsning er cloudbaseret, og programmerne tilgås fra f.eks. en browser, bliver løsningen samtidig platformsuafhængig. Det betyder, at du kan bruge systemet med de fleste elektroniske arbejdsredskaber; f.eks. en Windows PC, en Mac, en smartphone eller en tablet. Du er uafhængig af styresystem. Med en cloudbaseret løsning opnår du den største grad af fleksibilitet og mobilitet. Du kan bruge systemet lige gyldig, hvor du er – og lige gyldigt, hvilket arbejdsredskab du bruger.

Azure – slip for besværet

Når du arbejder cloudbaseret med Business Central ligger din løsning og dine data på Microsoft Azure.

Microsoft Azure er en åben og skybaseret databehandlingsplatform, som understøtter alle operativsystemer, sprog, programmer og værktøjer. Azure kan beskrives som en service, der hjælper med at udvikle, installere og administrere dine programmer og services. Og det hele sikres med automatisk backup.

Azure kan anvendes af alle virksomheder – uanset størrelse. Du betaler kun for det reelle forbrug. Det vil sige, at de store udgifter til anskaffelse af hardware og software samt konfiguration og drift af din egen server fjernes.

Med Azure slipper du for meget af besværet.

Azure kan skaleres efter behov, er pålidelig, har en høj ydeevne og overholder alle regler i forbindelse med GDPR.

90%

af Fortune 500-virksomhederne betror deres forretninger til Microsoft cloudmiljø

80%

af alle virksomheder vil gerne have deres data ud i skyen. 8% vil ikke (i 2014 var det tal 21%)

Extensions – Slut med dyre tilretninger

Vi anbefaler altid vores kunder at køre med standardudgaven, fordi det giver dig den største uafhængighed og fleksibilitet. Men samtidig ved vi også godt, at verden og dagligdagen tit ser anderledes ud, og at man derfor før i tiden alligevel ofte var nødt til at lave tilretning i løsningerne, for at få dem til at passe til den virkelige verden. Det gav for det meste en masse udfordringer i forbindelse med opdateringer, og resulterede ofte i at kunderne blev på de gamle systemer /versioner.

For at undgå at tilretninger spænder ben for opdateringer, bliver tilretninger i Business Central erstattet af Extensions. Extensions er kort fortalt tilretninger isoleret fra selve standardproduktet. Det betyder, at de ikke berøres af de løbende opdateringer, som Microsoft sender ud til standardproduktet. Opdateringerne kan derfor køres løbende – og du vil stadig arbejde i de nyeste versioner, selvom du har koblet en række extenstions på din løsning.

Apps

Udover tilretninger har de fleste kunder benyttet en række add-on produkter til deres ERP-system, til f.eks. håndtering af løn, bilag, godkendelsesflow m.v. Disse add-on produkter bliver erstattet af apps – som i princippet fungerer på samme måde som apps til din telefon. De vil indeholde de samme funktioner, som de tidligere add-on produkter, men måden de bliver koblet på standardprogrammet er anderledes. De vil kunne installeres og afinstalleres uden at berøre standardprogrammet og standardprogrammet vil kunne opdatereres uden at berøre de installerede apps.

Alle Apps og extensions installeres på virksomhedsniveau – og ikke på brugerniveau. Det vil sige, at det er virksomheden, som beslutter hvilke apps og Extensions, der skal benyttes.

Brugergrænsefladen

Business Central er en løsning, hvor der er fokus på den grafiske og visuelle præsentation af data og informationer. Der er tænkt på at gøre rutiner og arbejdsopgaver nemmere, og på at du i højere grad skal arbejde proaktivt med opgaverne. Opsætningen af brugergrænsefladen er gjort nemmere, og i mange tilfælde er det dig selv, som tilpasser din egen brugergrænseflade. Det betyder, at informationerne i dag skubbes ud til dig (push-information). Du præsenteres for de tal, data og informationer, som er vigtige for at du kan udføre dit arbejde. Præsentationen er grafisk og visuelt nem at afkode.

Tankegangen bag Dynamics 365 Business Central

 • Tilgængelighed

  Med Dynamics 365 kan medarbejderne tilgå løsningen fra alle enheder – herunder tablets og smartphones. Medarbejderne kan arbejde i marken – og stadig have adgang til opdaterede data. Der er fokuseret på maksimal tilgængelighed for medarbejderen.

 • Visuelt og brugerorienteret

  Dynamics 365 er en løsning, hvor der er fokus på den grafiske og visuelle præsentation af data og informationer. Der er tænkt på medarbejderne og deres specifikke rutiner og arbejdsopgaver, og på at de i højere grad skal arbejde proaktivt med opgaverne. Opsætningen af brugergrænsefladen er gjort nemmere, og i mange tilfælde er det den enkelte medarbejder selv, som tilpasser sin egen brugergrænseflade.

 • Et fælles datagrundlag

  Microsoft arbejder henimod, at medarbejderne skal arbejde med de samme data – uafhængig af hvilken funktion de sidder i, og hvilken del af Dynamics 365 de arbejder med. Data skal ikke indtastes flere gange. Datagrundlaget skal være det samme for alle i virksomheden. Det fælles datagrundlag er dog ikke helt klar endnu.

   

 • Overblik

  Nemmere adgang til hurtig information. Data præsenteres på en måde, så medarbejderen får overblik over opgaver, projekter, status mv. Dette understøtter en mere proaktiv arbejdsmetodik – også fra mobile enheder.

Hvad betyder Business Central for mig – og min forretning?

Med Business Central på banen opstår der helt naturligt en række spørgsmål:

 • Helt praktisk – hvordan kommer jeg fra min nuværende løsning over på en Business Central – og skal jeg det?

 • Skal jeg have alle mine data liggende i skyen?

 • Hvad sker der, hvis jeg vælger at blive på min Dynamics NAV / Navision.

 • Hvad med min licens? Kan den overføres til en Business Central?

FAKTA BOKS

Hvad er en RIGTIG standardløsning?

En standardløsning hos os er en løsning udelukkende baseret på Business Central. Hos os får du IKKE en branchespecifik løsning – koblet på standardløsningen. Du får INGEN kode, der griber ind i Microsofts produkter. Og du får heller ikke en hel masse ekstra funktioner, som pludselig kommer med ”en standardløsning”- der kobles på  Business Central.

En standard løsning hos os er en REN standardløsning.

Det er vores erfaring at 90% af virksomhedernes behov kan dækkes af Microsoft eget standardprodukt. De funktioner du måtte mangle, kan dækkes af extensions eller apps – så du bevarer din uafhængighed og fleksibilitet.

Office

De programmer, du kender og elsker Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, OneDrive – og på din PC, Publisher og Access. Alt hvad du skal bruge til arbejdet – samlet under én paraply.

Microsoft Flow

Opret automatiserede arbejdsgange ved en specifik handling, så du kan få beskeder, synkronisere filer, indsamle data og meget mere – automatisk.

Power Apps

Byg let selv de virksomhedsapps, du har brug for, og udvid eller tilpas de apps, du allerede bruger og gør Office 365 og Dynamics 365 til din helt egen løsning.

Power BI

Få indsigt i hele organisationen med Power BI, som er en pakke med analyseværktøjer. Få overblik over nøgletal. Se dashboards på internettet eller på din telefon, modtag alarmer, når data ændres, og analysér ned i detaljerne. Dine data – lige ved hånden.

Microsoft Bookings

Gør det nemmere at holde styr på reservationer og aftaler.

Bookings giver dig en hurtig og brugervenlig webside, der er let at konfigurere og tilpasse, og som giver dine kunder mulighed for at finde ledige tider og reservere aftaler døgnet rundt.

Business Central til forskellige virksomhedstyper

Forskellige virksomhedstyper har forskellige behov – og muligheder for digitalisering med Business Central. Derfor har vi udarbejdet en række beskrivelser og digitaliseringshæfter målrettet hhv. produktionsvirksomheder, projektvirksomheder, handelsvirksomheder og fonde/finansielle virksomheder.

Business Central leverandør - produktion

Produktionsvirksomheden

Få styr på produktionskapacitet, svind og lager


Business Central leverandør - projekt

Projektvirksomheden

Få styr på økonomi, ressourcer og tidsregistrering


Business Central leverandør - handel

Handelsvirksomheden

Få styr på salg, indkøb og lagerstyring


Business Central leverandør - fond finansiel

Fonden/finansiel virksomhed

Få styr på processer, omkostningsfordeling og viderefakturering


Copyright © 2022 Vektus