Business Intelligence / BI

Hvad er Business Intelligence?

Business Intelligence /BI handler helt kort fortalt om at bruge og præsentere virksomhedens data på en måde, så medarbejderne kan kontrollere og træffe beslutninger på en kvalitativ og effektiv måde.

Vi har løsningerne til de forskellige funktioner og virksomhedstyper

 • Produktion

 • Økonomi

 • Projektorienterede virksomheder

 • Logistikvirksomheder

 • Fonde

Hvorfor Business Intelligence?

Behovet for dynamisk og ad hoc rapportering stiger i takt med, at kravene om at kunne analysere data fra flere vinkler øges.

Dit økonomisystem indeholder et ocean af forretningskritisk data, som du med det rette setup, kan trække over i overskuelige og analysevenlige rapporter og dashboards. Med en Business Intelligence løsning fra Vektus får du adgang til dine data og kan tage faktabaserede beslutninger.

 • Adgang til korrekte data er altafgørende

  Adgang til korrekte data om sundhedstilstanden og den generelle status i din virksomhed er altafgørende for, at du kan træffe de rigtige valg og beslutninger. Uden fakta tager du beslutninger på din mavefornemmelse, hvilket kan vise sig at være helt forkert. Samtidig kan den statistiske behandling af data fra flere kilder afsløre sammenhænge, som du ellers ikke ville have opdaget.

 • Hastigheden er vigtig

  Væksten og den hastighed markedet flytter sig med, stiller stadigt større krav til virksomhedernes behov for styring og måling. Virksomhedsledere har et stigende behov for hurtige – og ofte også meget konkrete – øjebliksbilleder af tilstanden i virksomheden, for at kunne agere hurtigt og følge med markedet.

 • Økonomien er vigtig

  Det øgede fokus på hastigheden lægger endnu større pres på økonomi- og controllerfunktionen, der skal levere ledelsesinformationerne. Virksomheden er ofte også afhængig af en enkelt person, som kan danne rapporterne, og alt andet arbejde må tilsidesættes for at rapporterne kan leveres til ledelsen. Det er en ineffektiv arbejdsgang og en fordyrende proces i økonomi- og controllerfunktionen.

I Business Intelligence / BI præsenteres data enten i dynamiske dashboards eller i flade rapporter

Et dashboard er et instrumentbord, som først og fremmest præsenterer relevant data i et grafisk miljø, som brugeren kan forstå. De er nemme og hurtige at bruge, de er altid tilgængelige, brugeren bestemmer til en hvis grad selv, hvad og hvornår han vil se dem og de giver et værdifuldt overblik. Men data opsamles ofte kun én gang i døgnet, og der opstår derfor en tidsforsinkelse på de data, som brugerne præsenteres for. Dashboards er rigtig stærk til daglige/ugentlige opdateringer af KPI rapporter.

Brugerne har forskellige dashboards, helt afhængig af deres funktion i virksomheden og deres behov for information. Salgsdirektøren kan få statistik på, hvordan det går med salget af et bestemt produkt, og hvordan den enkelte sælger performer. Sælgeren kan se, om han følger budgettet. Projektlederen kan følge sine sager. Og topledelsen kan få overblik over, præcis de forhold de ønsker.

Til opbygning af dashboard bruger vi typisk Power BI.
Læs mere om Microsoft Power BI

Flade rapporter er rapporter som typisk køres af økonomiafdelingen, som efterfølgende validerer data inden rapporterne sendes videre. Flade rapporter er typisk kun tilgængelige for dem med dataadgang til ERP systemet – og skal derfor ofte printes. Det kan være en tidskrævende opgave at køre rapporterne.

Flade rapporter leverer ofte mere gennemarbejdede og valide data, og er velegnet til bl.a. månedsrapportering til ledelsen.

overblik over, præcis de forhold de ønsker.

Til opbygning af flade rapporter bruger vi typisk Jet Reports.
Læs mere om Jet Reports forskellige produkter

Skal vi hjælpe dig?

Sådan kommer du i gang med Business Intelligence i din virksomhed?

Med mange forskellige muligheder og værktøjer til rapportering på markedet, og det kan være både tidskrævende og svært at finde den rigtige løsning.

Vi anbefaler, at du starter med at se på din egen virksomhed – inden du kigger på systemer og værktøjer.

 • Hvilke data og rapporter har du brug for? I det daglige? Til bestyrelsesmøder?
 • Er det fornødne datagrundlag tilstede for rapporterne?
 • Kan du skabe dem? Hvor tidskrævende er det?
 • Giver de et retvisende billede? Eller er de forældede allerede, når de bliver printet?
 • Er rapporterne læsevenlige?
 • Skal rapporterne stykkes sammen af forskellige udtræk fra forskellige kilder?
 • Er der ofte fejl i jeres rapporter?
 • Er der rapporter, som du har fravalgt, fordi de er for tidskrævende eller besværlige at køre?

Hvad skal du vælge?

Microsoft Power BI
Vektus Jet analytics
Power BI Jet analytics

Med Microsoft Power BI får du overblik over virksomhedens data og bliver derved i stand til at træffe bedre og hurtigere beslutninger.

Microsoft Power BI samler virksomhedens data, fra bl.a. dit økonomisystem (Business Central), og præsenterer dem på en overskuelig måde i et dashboard, som passer til den funktion medarbejderen er ansat i.

Men for at få det fulde udbytte af en Power BI løsning, skal dit datagrundlag være på plads.

Læs mere om Power BI, data, datakilder og datamodeller her.

 

Jet Analytics er et værktøj, som leverer corporate analyse og rapportering, med hurtige, fleksible finansielle rapporter i Microsoft Excel.

Jet Analytics indeholder rapporter og kuber – og er til dig, som skal bruge præcise data præsenteret i Excel.

Jet Analytics kan bruges alene eller sammen med Power BI.

Læs mere om Jet Analytics

 

Det kan være en fordel at kombinere Power BI med Jet Analytics.

Jet Analytics indeholder en række præbyggede datamodeller, som med tilpasninger, passer til langt de fleste virksomheder. Styrken i Jet Analytics ligger i at kunne hente, bearbejde og analysere data fra bl.a. Business Central – men også fra andre kilder.

Når du benytter Jet Analytics kan du måske undgå at skulle opsætte datamodeller fra bunden. Jet Analytics præbyggede datamodeller gør det i mange tilfælde muligt at gå direkte til tilretningen.

Det vil sige du benytter Jet Analytics datamodeller – og lader Microsoft Power BI præsentere resultatet.

Læs mere om synergien mellem Microsoft Power BI og Jet Analytics

 

Få gratis inspiration, råd og vejledning

Book et gratis inspirationsmøde med en af vores Business Intelligence konsulenter. Han kommer ud til dig til et møde, hvor han tager en snak med dig om dine behov for rapportering – og giver dig inspiration til, hvad du kan, og hvordan du kommer i gang.

  Ja tak, jeg vil gerne booke et møde med en BI-konsulent. Kontakt mig venligst for at aftale en mødedato.

  Dit navn

  Din e-mail

  Dit telefonnr.

  Firma

  Få overblikket på vores gratis seminar

  Få overblik over hvornår de forskellige rapporteringsløsninger giver mening. Hvordan du vælger det rigtige værktøj – med udgangspunkt i dine behov og hvordan de forskellige løsninger bruges.

  Eller deltag på et af vores kurser: Jet Reports eller Power BI

  Kom i gang allerede i morgen!

  Vi har bygget en række specifikke løsninger til flere forretningsområder – vi kan kalde dem ”forretningsområde-kuber”. Det gør os i stand til at levere en visualisering af dine data indenfor et forretningsområde på under en dag.

  Vi har bygget rapporterne og de forretningsområde-specifikke kuber med udgangspunkt i de vigtigste målinger samt dimensioner, og lagt Power BI på som præsentationslag.

  Det betyder en kort implementeringsproces, og at vi kan give dig fuld indsigt i jeres data allerede fra første dag – uden risiko for at projektet løber løbsk.

  Ydermere får du adgang til jeres data, uanset om du er på kontoret eller på farten. Du kan tilgå vores løsning via en web klient eller en App på enten din tablet eller mobiltelefon.

   Dit navn

   Din e-mail

   Dit telefonnr.

   Firma

   Emne

   Din besked

   * Vi behandler dine data med respekt, og giver dem ikke videre. Du kan til hver en tid kræve dem slettet. Se vores privatlivs – og cookiepolitik. Du finder linket nederst i footeren på hjemmesiden.

   opgrader din NAV eller NAvision

   Er Business Intelligence / BI  kun til store virksomheder?

   Alle virksomheder kan få gavn af Business Intelligence. Både store og små virksomheder skal dagligt tage beslutninger og styre virksomheden. Det gøres bedst på et oplyst grundlag. I virksomhederne er det ikke kun topledelsen, som kan bruge Business Intelligence, også sælgeren og lagermedarbejderen kan med fordel bruge det overblik, Business Intelligence tilbyder.

    

   Business Intelligence

   Vektus har kompetencerne

   Hos Vektus har vi viden om både økonomi, rapportering og IT. Hos os møder du dedikerede Business Intelligence konsulenter, som har det som deres speciale at opsætte, udtænke og få din Business Intelligence løsning til at fungere.

   Business Intelligence består af tre faser: Dataindsamling, databehandling og datapræsentation. Det er derfor vigtigt at forstå samspillet mellem økonomi, rapportering og IT for at skabe de bedste Business Intelligence løsninger.

   Business Intelligence er ikke et produkt. Business Intelligence handler om at bruge de data, som alle virksomheder indeholder, på en mere struktureret måde.

   Når det så er sagt, så findes der en lang række produkter på markedet, som understøtter arbejdet med Business Intelligence.

    

   Copyright © 2022 Vektus